Курек чака още пари от Монца, но е спокоен за бъдещето си

Курек чака още пари от Монца, но е спокоен за бъдещето си
Ето кой отбор иска Бартош Курек в Япония
Ето кой отбор иска Бартош Курек в Япония

Звездата на световния волейболен шампион Полша Бартош Курек даде интервю за колегата Томаш Крохмал от polsatsport.pl, в което говори за сезона в Италия и бъдещите си планове.
Бартош Курек напуска Монца
"Не, не са ме изплатили от Монца. Но съм спокоен, в добро настроение съм. Разчитам на здравия разум и професионалния подход, който проявиха през целия сезон. Надявам се, че ще постигнем споразумение възможно най-скоро. Положението в Италия обаче е различно от това в Полша, ако говорим за икономическите аспекти и печалбите. Първо, те искаха да съгласуват интересите на всички с общо наложено споразумение, но няма абсолютно никаква причина за това. Има твърде много разлики между клубовете, между играчите, между самите дивизии, от най-високите до най-ниските. Трябва да има индивидуално договаряне и разговори между агентите и клубове и решаване на въпроса възможно най-скоро", призна Курек.
Курек не отива в Китай, може би в Япония?
"Все още не се говори за намаляване на бъдещите договори, но трябва да съм подготвен за това. Не обичам да обобщавам и да поставям всички под общ знаменател, но имам чувството, че във волейболните среди, но и в други спортове, различни хора умело се опитват да покрият грешките си, в изграждането на отборите, бюджетите, грешките в разходите за трансфери под прикритието наречено пандемия. За щастие не преживях пандемията лично. Договорът е подписан, но ситуацията е много динамична и в момента е препоръчително само спокойствието. Времето ще покаже какво ще се случи по-нататък", продължи още MVP-то на Мондиал 2018.

"Моят агент и аз сме отворени за дискусии, но те трябва да са разговори на правилното ниво и на правилните теми. Не мога да си представя ситуация, при която спортистите са изправени до стена и под предлога на пандемия, грешките на управлението да се маскират. Това е безпрецедентна ситуация и трябва да сме подготвени за всичко. Ако някой се занимава със спорт професионално, той трябва да е на правилното ниво, той трябва да има известна отговорност и професионализъм в него. Мисля, че този труден период ще премине без големи скандали и ще покаже само, че заедно със собствениците на клубовете искаме да подкараме заедно отново тази кола, наречена спорт", завърши Курек.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти