CEV сложи край на европейските клубни турнири за сезона

CEV сложи край на европейските клубни турнири за сезона
България със 7 отбора в евротурнирите
България със 7 отбора в евротурнирите

Административният Борд на Европейската волейболна конфедерация (CEV) на свое заседание днес реши да сложи край на клубните турнири - Шампионската лига, Купата на CEV и Чалъндж къп за мъжете и жените, за този сезон, включително и Суперфиналите на ШЛ, които бяха насрочени за 16 май в Берлин. Всички евротурнири бяха временно спрени в началото на март заради пандемията от коронавирус, а сега са напълно отменени.
CEV спря всички турнири за неопределен срок
Независимо от това, че не успя да се финализира сезона на европейските клубни турнири, Административният Борд (б.р. Управителният съвет) се е съгласил да отпусне над 80% от очакваните парични награди на отборите останали до момента в трите състезания. И нещо повече, Бордът на CEV вече се е ангажирал да запази същите наградни фондове за сезон 2020/2021 и дори да одобри допълнителна финансова подкрепа за клубовете през следващата година.
CEV подпомага с 2 600 000 евро участниците в евротурнирите
Административният Борд отмени и Европейската Златна и Сребърна Лига за мъже и жени, в която трябваше да вземе участие и България при дамите, които бяха насрочени за края на май и юни. В същото време квалификациите за Евроволей 2021 са отложени, като евентуално ще се проведат през януари 2021-а. Но все пак, окончателното решение за тях трябва да бъде взето до 1 юли.

Що се отнася до четирите европейски първенства във възрастовите групи (U17 и U19 за жени и U18 и U20 за мъже), които трябва да се проведат през 2020 година, членовете на Борда одобриха план за пренасрочване на квалификационните им кръгове за по-късно през лятото. Освен това от CEV ще се свържат с организаторите на съответните финали, за да се намерят подходящите дати за провеждането на тези събития, като се вземе предвид и развитието на пандемията. От Европейската конфедерация ще предоставят финансова подкрепа на организаторите на всички европейски първенства и квалификации във възрастовите групи, както и на отборите, които ще пътуват, и ще въведат някои облекчения за различните турнири в полза на организаторите.

Следвай ни:

Още от Волейбол

Виж всички