CEV с уникален "план Маршал" за 11,5 милиона в помощ на европейския волейбол

CEV с уникален "план Маршал" за 11,5 милиона в помощ на европейския волейбол

В опит да се справи с предизвикателствата, предизвикани от пандемията от коронавирус, членовете на Административният Борд на Европейската волейболна конфедерация (CEV) одобриха по-рано днес - като първата европейска спортна институция, която прави това - безпрецедентен "план Маршал" за европейския волейбол. Планът включва серия от мерки, включително инвестиции и облекчения на обща стойност от около 11,5 милиона евро в полза на всички заинтересовани страни-членове на CEV.

"Здравето на спортистите, треньорите, феновете, официалните лица, организаторите и всички, свързани с нашия спорт, остава основния ни приоритет на този етап и следователно това трябва да надделее над всички останали интереси", заяви президентът на CEV Александър Боричич. "Волейболът е отборен спорт и знаем колко е важно да се съберем като един отбор и да проявим солидарнос с членовете на отбора ни. Този принцип става още по-важен по време на такава криза. С помощта на този исторически "план Маршал" искаме да се уверим, че когато приключи тази наложена почивка, нашето волейболно семейство ще възобнови дейностите си с още повече ентусиазъм и позитивна енергия. Няма вирус или беда, които могат да угасят огъня на страстта, който кара сърцата ни да бият за волейбола", сподели още Боричич.

CEV сложи край на европейските клубни турнири за сезона
CEV сложи край на европейските клубни турнири за сезона

Макар, че възобновяването на волейболни дейности ще започнат, когато условията позволяват, желанието на ръководството на CEV остава да предостави възможно най-голяма гъвкавост на всички страни да спазват решенията и политиките на съответните международни здравни организации и съответните национални власти в цяла Европа.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите двубои от волейболното Световното първенство 2022, на живо, в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти