CEV подпомага с 2 600 000 евро участниците в евротурнирите

CEV подпомага с 2 600 000 евро участниците в евротурнирите

Европейската волейболна конфедерация (CEV) ще помогне финансово на клубовете, които участваха в европейските турнири през този сезон. От ръководния орган са взели решението имайки предвид факта, че поради пандемията на коронавирус и отлагането и спирането на състезания отборите ще претърпят огромен финансов удар.

Конфедерацията ще плати сума в размер на 2 600 000 милиона евро като възнаграждения за изиграните мачове до отлагането на евронадпреварите. 

Това ще се случи въз основа на решението, взето от Управителния съвет на CEV на заседание, проведено през декември 2019 г.  

Все още не е ясно дали турнирите ще се възобновят, когато пандемията от COVID-19 приключи или ще бъдат спрени като голяма част от първенствата в Европа и по света. 

"Желанието ни е да помогнем, за да смекчим, доколкото е възможно, въздействието на тази криза върху участниците в нашите турнири", заяви президентът на CEV Александър Боричич. И продължи: "Благодаря от сърце на всички членове на нашето волейболно семейство за запазената положителна енергия и за непрекъснатия обмен на информация и редовна комуникация с нас. Тъй като преминаваме през труден период, е изключително важно да поддържаме и укрепваме тези връзки и да обменяме информация, за да намерим решения заедно. Пожелавам на всички членове на нашето волейболно семейство да бъдат силни и се надявам, че те и техните близки ще се опазят здрави". 

 

Още от Волейбол

Виж всички