Аспарух Аспарухов: Обстановката е напрегната, не знам кога ще успея да видя семейството си

Аспарух Аспарухов: Обстановката е напрегната, не знам кога ще успея да видя семейството си

Коронавирусът продължава да се разпространява все повече в Италия. Втора седмица страната е под карантина - над 53 000 са заразени, жертвите наближават 5000. Епидемията спря всички спортни събития, сред които и волейболните двубои. 

Матей Казийски се завърна с 23 точки и победа за Верона в Италия (галерия)
Матей Казийски се завърна с 23 точки и победа за Верона в Италия (галерия)

Посрещачът на Калцедония (Верона) Аспарух Аспарухов, който сподели мнението си за ситуацията в страната.

Как преминават дните под карантина, как се подготвя със съотборниците си, има ли притеснения за евентуалното прибиране към родината - прочетете в следващите редове: 

- Каква е обстановката при вас в момента?

- В момента обстановката в Италия е доста напрегната. Хората подцениха вируса в началото и затова има толкова много заразени и жертви.

- Как тренирате, за да поддържате форма?

- За момента това, което можем да направим, е да тренираме вкъщи. Имаме програма, която изпълняваме всеки ден и всички заедно тренираме, като кондиционният треньор я води чрез видеоконферентна връзка. 

- Как се грижи клубът за играчите си, какви рестрикции спазвате под карантина?

- Вече почти две седмици сме си вкъщи, инструктирани сме да излизаме възможно по-малко навън, освен когато трябва да ходим до супермаркета.

- Има ли яснота какво ще се случи по-нататък - ще продължи ли първенството или ще бъде спряно окончателно?

- Единственото ясно нещо засега е, че не можем да тренираме и играем до 3 април. След това се очаква да се разбере какво ще се случи с първенството, възможно е то да бъде подновено, но голяма част от играчите вече са се прибрали по домовете си.

- Имаш ли притеснения относно прибирането си към България - виждаме, че се затварят граници, поставят се забрани за пътуване?

- Да, защото не се знае кога ще успея да видя семейството си. Никой не може да каже колко време ще продължи този режим. Възможно е да се проточи и през цялото лято, но да се надяваме, че няма да се случи. Бих казал на всички да се пазят и да спазват указанията на органите. Ситуацията изисква голяма доза отговорност, за да можем да се пазим максимално!

BGvolleyball.com

Още от Волейбол

Виж всички