Хейнен остава начело на Перуджа още една година (видео)

Хейнен остава начело на Перуджа още една година (видео)
Витал Хейнен иска още начело на Полша и Перуджа
Витал Хейнен иска още начело на Полша и Перуджа

Белгийският специалист Витал Хейнен ще остане начело на италианския гранд Сър Сейфти Конад (Перуджа) още една година. Новината потвърди лично президентът на клуба Джино Сирчи.

Сирчи беше гост на волейболното предаване "Добро утро", където по време на видеовръзка с италианския колумнист Джан Лука Пазини и легендата Андреа Дзордзи разкри, че се е съгласил с условията на 50-годишният белгиец и ще удължи договора му с една година. Очаква се контрактът да бъде подписан официално съвсем скоро.

Сезонът в Италия бе обявен за нулев, като преди това Перуджа заемаше 3-о място в класиране. Договорът на белгийският наставник беше само за една година, но след събитията през последните седмици и дни, ще води "червените дяволи" и през следващия сезон

В същото време Хейнен е разговарял вече и с Полската волейболна федерация (PZPS) за удължаване на договора си до края на 2021 година. Настоящият контракт на белгиецът, който направи "Дружина полска" световен шампион през 2018-а, бе до Олимпиадата в Токио 2020. С оглед на отлагането заради коронавируса на Игрите в японската столица с една година, Витал Хейнен е поискал да му бъде продължен договора до края на 2021-а, което включва и Европейското първенство догодина.

Последвайте канала ни в

Още от Волейбол

Виж всички