Гледай на живо

Тодор Скримов e гост в Block Out

Нюкасъл ще гради силен отбор с парите на новите собственици

Нюкасъл ще гради силен отбор с парите на новите собственици

Изстрадалите привърженици на Нюкасъл най-накрая ще имат шанс да се порадват на по-силен отбор, който да не се бори само за спасението си. Новите собственици планират да се възползват от очаквания спад на цените на трансферния пазар и да вземат качествени футболисти. Това е потвърдил Джейми Рубен - син на Дейвид Рубен и племенник на Саймън Рубен. Братята Дейвид и Саймън Рубен, за които се твърди, че са второто най-богато семейство във Великобритания, ще имат 10% от акциите след смяната на собствеността.

"Хората ще искат да инвестират и да купуват силни футболисти, които да върнат Нюкасъл там, където му е мястото. Най-накрая нещо окуражаващо за запалянковците на клуба, които страдаха през последните няколко години“, заяви бившият футболист Джейми Реднап, който в качеството си на журналист сега е говорил със споменатия Джейми Рубен.

Алегри е вторият фаворит за нов мениджър на Нюкасъл
Алегри е вторият фаворит за нов мениджър на Нюкасъл

80% от клуба ще стане притежание на публичен инвестиционен фонд, зад който стои престолонаследникът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман. 10% ще бъдат в  PCP Capital на Аманда Стейвли, която и преди време направи неуспешен опит да купи акциите на Майк Ашли. Останалите 10% ще отидат в братята Рубен.

Очаква се досегашният собственик Майк Ашли да се раздели с акциите срещу 300 млн. паунда.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички