Сделката за Нюкасъл вече изглежда съвсем реална

Сделката за Нюкасъл вече изглежда съвсем реална

Краят на ерата "Майк Ашли" в Нюкасъл вече се вижда съвсем ясно. Сделката за собствеността на "свраките" е на стойност 350 милиона паунда и за нея се говори от доста време, но днес документите за прехвърлянето на собствеността са били депозирани в Търговския регистър на Обединеното кралство. Пълният обем на документацията е 31 страници и в него са очертани всички правни рамки по сделката между отделните страни. 

80% от клуба ще стане притежание на публичен инвестиционен фонд, зад който стои престолонаследникът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман. 10% ще бъдат в  PCP Capital на Аманда Стейвли, която и преди време направи неуспешен опит да купи акциите на Майк Ашли. Останалите 10% ще отидат в братята Саймън и Дейвид Рубен, за които се твърди, че са второто най-богато семейство във Великобритания. 

Според "Дейли Мейл" Ашли, който притежава клуб в последните 13 години, ще получи 200 милиона паунда веднага след одобрението на сделката, а другите 150 милиона ще бъдат изплатени за период от 5 години. 

Още от Футбол свят

Виж всички