Градев: Първенството трябва да спре веднага

Градев: Първенството трябва да спре веднага

"Ако от мен зависи, то веднага ще сложа край на футболното ни първенство. Ще се доиграят само мачовете за купата на България". Това заяви в интервю за "Хоризонт" популярният специалист по спортно право, бивш вратар и футболен мениджър Георги Градев.

"Белгийците постъпиха най-умно от всички и спряха първенството си. В Нидерландия е обсъждат такъв вариант, очаквам и в Англия да спрат първенството. Въпрос кой ще изпадне трябва да се вземе от всички участници в първенството. За мен е категорично, че първенството трябва да се спре. Съмнявам се, че дори и по добро стечение на обстоятелствата ще може да се играе организиран футбол до началото на септември. В турнира за купата на България решение според мен е да се тестват четирите клуба, участващи в полуфиналите и ако тестовете са отрицателни, събираме отборите в Бояна. За три дни се изиграват полуфиналите и финала и така се решава един от участниците в Лига Европа", каза Георги Градев. Бившият вратар е против намаляването на футболистите у нас.

"Относно заплатите - против съм намаляването на заплатите у нас. Особено от това как се формират бюджетите. Те най-често се формират със заеми на собствениците. Дали клубовете могат да печелят? Разбира се, ако този продукт се ръководи от професионална лига. Ако клубовете, направят акционерно дружество, то поведението им ще е съвсем различно. В сегашната ситуация каузата е загубена. Ще има много фалити на клубове, ако ситуацията се запази по този начин", добави Градев. Той не скри, че продължава да следи ситуацията с Левски.

"Следя какво се случва в Левски само на терена. Аз съм фен на Левски и винаги ще съм такъв. Противник и антифен съм на ръководството на Левски. Следя как ръководството се джавка с този или онзи. Негативно е да имаш дела срещу теб и да ги обявяваш. Никъде по света няма да чуеш клуб, който да се хвали, че е спечелил дело срещу свой бивш треньор. Намаляването на заплатите в Левски не е причинено от коронавируса, а много преди това", добави Георги Градев.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти