Баждеков: Не вярвам Левски да стигне до фалит

Баждеков: Не вярвам Левски да стигне до фалит

"Не вярвам да се стигне до фалит на Левски. Ситуацията в клуба и друг път е била тежка, но сме намирали варианти за изход". Това заяви в интервю за "Хоризонт" Константин Баждеков. Той беше 18 години изпълнителен директор на Левски и отговаряше за финансовите дела в клуба.

"В момента спазвам предписанията на националния оперативен щаб и си стоя в къщи. Иначе следя това, което се случва в Левски. За 18 години в управата на Левски съм имал много хубави, но и много тежки мигове. Дали с резултати от мачове или ситуации, свързани със собствеността. В момента Левски е в много тежка ситуация, но аз съм оптимист. Зад сините има страхотна публика, която всячески се опита да помага, дори и в дните, в които няма мачове. И в предишните години е имало периоди, в които не сме взимали заплати по няколко месеца. Имало е призиви за намаляване на заплати и това е било прието добре от всички в клуба, дори и от футболистите. За съжаление това е перспективата, да се отиде към рестриктивни мерки относно бюджета. За съжаление няма да е само в Левски, в България, но и в света го има вече. Имали сме трудни моменти и то най-вече с лицензирането на клуба. Заради високите изисквания за финансовия феърплей, но за радост успяхме. У нас се взимат мерки от страна на правителството да се подпомогнат хората и фирмите.

Мисля, че в тази ситуация и приходната агенция да прояви разбиране, ако ръководството на Левски реши да предприеме отлагане на плащанията. Заради тази пандемия сега в света не могат да се правят прогнози. В Левски има опитни хора, които се надявам да направят нужните мерки за стабилизирането на клуба. Колкото и да е трудно сега, не вярвам да се стигне до фалит на Левски. Има много, много хора, които ще помогнат. Левски е марка, към която винаги ще има интерес", каза Константин Баждеков.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички