Страхил Попов: Хората в Турция не са толкова дисциплинирани, колкото в България

Страхил Попов: Хората в Турция не са толкова дисциплинирани, колкото в България

Българският национал Страхил Попов разказва, че в Турция мерките за ограничаване на коронавируса се неглижират масово от местното население, но той и приятелката му Гергана спазват стриктно ограниченията. Новият отбор на българина Хатайспор е начело във второто ниво на турското първенство с 53 точки, с 6 пред 2-ия Ерзурумспор и със 7 пред 3-ия Бурса.

"Седим си вкъщи, не е никак приятно, но няма начин. Тук хората не са толкова дисциплинирани, колкото ние в България. Доста хора си се разхождат, но ние гледаме да си спазваме указанията. Молове, магазини, ресторанти са затворени. Хранителните магазини си работят.

Имаме онлайн-тренировки с отбора заедно и се опитваме да правим нещо. Надявам се, че тази ситуация ще мине по-бързо, защото по цял ден да седиш вкъщи е направо луда работа, може да се побъркаш", признава Страхил Попов.

Всъщност турската лига беше една от последните, които спря мачовете, а българинът успя да навърти 11 срещи.

"Макар и да сме на първо място, аз искам сезонът да бъде доигран и срещите да се проведат. Дали с публика, или без, не е в нашите възможности да избираме и решаваме, но дори и по телевизията, футболът пак трябва да присъства в живота на хората. А и в моя лично. Не мога да си представя, ако не съм на терена, ако не тренирам", разказва още Страхил Попов.

Следвай ни:

Още от Българи зад граница

Виж всички