Тони Кроос: Ако си намалим заплатите, ще е напразна жертва

Тони Кроос: Ако си намалим заплатите, ще е напразна жертва
Тони Кроос: Имам много тоалетна хартия вкъщи
Тони Кроос: Имам много тоалетна хартия вкъщи

Халфът на Реал Мадрид Тони Кроос коментира темата с намаляването на заплатите на футболистите заради кризата, предизвикана от пандемията с коронавирус. Германският национал не смята, че това е необходимо и обясни мотивите си.

"Намаляването на заплатите е напразна жертва. Аз съм за това играчите да получават пълните си възнаграждения и да се разпореждат разуно с тях, отделяйки средства за благотворителност. Има много организации, които се нуждаят от подкрепа", заяви Кроос в интервю за SWR Sport.
"Клубовете не реализират планираните приходи. Ращабите на финансовите загуби зависят от това колко дълго ще продължи паузата. Ако футболът се завърне през май, със сигурност ще бъдат намерени решения. Ако обаче трябва да чакаме до зимата, ще има клубове, които няма да издържат. Това ще промени футбола. Той вече няма да е такъв, какъвто го познаваме", каза още германецът.

Toй добави, че финансите на Реал Мадрид са стабилни и играчите не са били молени да намаляват заплатите си.

Следвай ни:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички