Солскяер: Футболистите са лесна мишена

Солскяер: Футболистите са лесна мишена

Високоплатените футболисти в Англия са критикувани несправедливо по време на кризата с коронавируса, смята мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер.

Здравният министър на Великобритания Мат Ханкок предизвика дебат в обществото, като призова миналата седмица играчите от Висшата лига да намалят възнагражденията и да помогнат персоналът на клубовете да не бъде изпращан в принудителен отпуск.

Футболистите в елита на Англия получават повече на седмица отколкото обикновения британец взима за години, но според Солскяер обвиненията към играчите са несправедливи, тъй като те правят всичко по силите си да помагат на медиците на първа линия.

"Футболът понякога е най-лесната мишена. Не е честно да се напада така цялото съсловие футболисти заради отделни индивидуалности. Познавам играчи, които полагат огромни усилия да помагат на обществото. Дискусиите се водят между клубовете и футболистите, с какво точно може да се допринесе за справяне със ситуацията. За никого не е лесно и не бива така да се хвърлят обвинения. Грешки правят много хора и от тях се учим всички. Всички искаме да помогнем на Националната здравна служба", каза Солскяер.

Още от Футбол свят

Виж всички