Марадона: Държат се с футболистите като с роби

Марадона: Държат се с футболистите като с роби

Аржентинската легенда Диего Марадона обвини  клубовете, че използват кризата с коронавируса, за да се държат с футболистите като с роби.

"Има играчи, които нямат нужда да им се плати, това е истина. Но има и футболисти, които не могат да си позволят да играят за без пари, дори за месец. На тях трябва да бъде платено", коментира Марадона.

"Някои клубове се правят на глупави и искат да се възползват от този момент, за да не плащат. Те се държат с играчите като с роби от години. Изглежда при някои винаги има пандемия. Те не трябва да търсят извинения сега, защото играчите също трябва да ядат", допълни аржентинецът.

Диего предложи да създаде фонд, който да помага на играчи и треньори, които са във финансово затруднения поради кризата: "Играчите, които са имали късмет да изкарат много пари през кариерите си, трябва да се съберат за общ фонд за помощ. Аз съм готов да се срещна с колегите треньори, за да помогнем на другите. Това се прави в знак на солидарност, защото много от младите са разорени. Сега е моментът, в който те трябва да получат подкрепата, която заслужават, и клубовете да им гарантират заплатите".

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти