Георги Младенов: За да се развива българският баскетбол, егото трябва да намалее

Георги Младенов: За да се развива българският баскетбол, егото трябва да намалее
БФБаскетбол се готви да поднови шампионата в началото на юни с публика
БФБаскетбол се готви да поднови шампионата в началото на юни с публика

Баскетболната легенда Георги Младенов призова българските клубове да намалят своето его и да се обединят в тежката ситуация покрай коронавируса. Елитните отбори се хванаха за гушите заради начина, по който да продължи първенството.

Лидерите от Балкан настояват сегашното класиране да бъде обявено за крайно. Те са подкрепени от третия в класирането Рилски спортист. От другата страна са Левски Лукойл, които са втори в подреждането и искат мачовете да се доиграят. Със същото желание е и тимът на Берое. Старозагорци са четвърти. Те се борят да влязат в трите квоти за европейските клубни турнири. 

"За да се развива българският баскетбол, егото трябва да намалее - заяви пред "България днес" Георги Младенов. - Точно националният отбор тръгна. Започнахме да се надигаме от блатото. Нека не се прибързва с крайни решения. Да се изчака известно време, за да се види дали ще има възможност шампионатът да се доиграе. Няма нищо лошо мачовете да са през юни и юли. Все пак баскетболът е за феновете. Сигурен съм, че Балкан няма да са чак толкова доволни, ако станат служебни шампиони".

В началото на април Управителният съвет на федерацията ще реши какво да прави.

"Президентът Георги Глушков е интелигентен човек. Той винаги се опитва да удовлетвори всички - допълни Георги Младенов. - Надали пандемията ще премине толкова лесно и бързо. Ние сме от най-малко засегнатите. Може да се направи и вариант с плейофи само между отборите от Топ 4".

Според Георги Младенов последствията от пандемията върху финансирането на отборите тепърва ще нанасят сериозни вреди.

"Президентите и собствениците на клубове са бизнесмени, които ще претърпят неизмерими щети - смята Георги Младенов. - Дано не се окаже, че догодина няма да има отбори, които да играят. Точно затова всички сега трябва да се обединят. Важно е и да запазим българските играчи. Те също трябва да влязат в положение. В България почти няха приходи от билети. Разчита се на благодетели".

www.bgdnes.bg

Последвайте канала ни в

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти