Дани Златков: Не съм изненадан, че първенството на Беларус се провежда

Дани Златков: Не съм изненадан, че първенството на Беларус се провежда
Третият кръг в Беларус започна с успех на гостите
Третият кръг в Беларус започна с успех на гостите

Даниел Златков е един от малкото български футболисти, играли в първенството на Беларус. Именно в тази държава все още не е спряно футболното първенство. Преди години той носи екипа на Шахтьор (Солигорск).
Ето какво сподели популярният футболист за програма "Хоризонт" на БНР:

"Не съм изненадан, че първенството на Беларус се провежда. Там играх и за последно професионален футбол. Държавата е доста различна. Там имат различно мислене. Убедих се наскоро след изявлението на техния президент. Футболът не е спорт №1 в Беларус. Хокеят е далеч по-популярен спорт в тази държава. Явно сега ще искат да го популяризират. На футболни мачове в Беларус ходят толкова хора, колкото и в България.

Нямах проблеми с адаптацията. Там се играе силов футбол, а на мен това ми допадаше. Затова и в срещите, в които играех, ме избираха в идеалния отбор на кръга. Не се чувствах обаче добре. Всичко беше строго. Все едно бях в казарма. Не се чувствах на място. Затова и се махнах. Имам контакти в Беларус, но мисля, че този вирус не е засегнал нито икономика, нито обикновените хора. Видях, че на мачовете проверяват хората. Но ако има заразени, няма да ги хванатс обикновен термометър. Видях им изказвания, че не се притесняват от този коронавирус", заяви Златков

Още от Трета лига

Виж всички