В Хебър ще опитат да минат на модела 60/40

В Хебър ще опитат да минат на модела 60/40

Силният човек в Хебър (Пазарджик) Иван Папазов коментира ситуацията във футбола ни към момента и да обясни мерките, които ще се предприемат в новака заради извънредното положение.

Известно е, че заради епидемията от коронавирус у нас първенството бе спряно и се очаква да няма футбол поне до средата на май най-рано, ако предложението за удължаване на извънредното положение бъде прието.

В тази ситуация от Хебър ще се опитат да заложат на модела "60/40" при който държавата ще поеме 60% от осигурителния доход  на работниците, а работодателите трябва да изплащат оставащите 40%. Това разбира се ще бъде само докато първенството не бъде подновено.

"Ще се опитаме да минем на модела 60/40. Вече оправяме документите, но сега ще видим дали това ще важи и за професионални футболисти, разбира се. Ако не стане, тогава ще мислим", обяви той пред Football24.bg.

"По принцип до момента не сме обсъждали намаления на заплатите на играчите заради извънредното положение, както и не сме обсъждали освобождаване на други футболисти. Вие знаете, че се разделихме с няколко от момчетата преди няколко седмици. Мисля, че повече няма нужда да освобождаваме към момента".

"Ситуацията безспорно е деликатна и ще се отрази със сигурност на футбола у нас като цяло. Аз лично мисля, че макар футболистите да правят онлайн тренировки у дома това няма как да е достатъчно, за да бъдат хвърлени веднага в игра при евентуално подновяване на първенството".

"Лично по мое мнение физическата работа е 80% от готовността на един играч, но има и още 20%, които са игровата практика. Мисля, че ако има подновяване на първенството играчите ще трябва да потренират с топка и в нормални условия поне двайсетина дни и след това да играят мачове. Без подготовка няма как".

Засегнахме темата и с масовите писания, че едва ли не цената на Хебър е била да влезе в елита на всяка цена. Попитахме г-н Папазов и дали отборът ще гони влизане на всяка цена през следващия сезон, както се говори.

Той обаче даде да се разбере каква е истината по този въпрос, за да няма повече спекулации.

"Вижте, нашата цел никога не е била на всяка цена да влизаме в Първа лига. Първо трябва да си оправим базата и другите неща преди да предприемем подобен ход. Сами знаете, че немалко мачове играхме извън Пазарджик, тъй като стадионът се ремонтираше.

"Целта ни е да подобрим каквото можем, да сложим и осветление, да поработим още върху школата ни, която по мое мнение е много добра, и тогава да гоним задължително влизане".

"Хебър се бори за победа във всеки един мач, но нашата цел никога не е била на всяка цена веднага да гоним място в елита. Всичко с времето си".

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти