Шампионската лига да се поднови през юни, а финалът да е без публика, обсъждат от УЕФА

УЕФА планира да рестартира сезона в Шампионската лига най-рано през юни, съобщава испанското радио COPE. Според медиата това ще позволи надпреварата да бъде довършена до август, а следващият сезон се планира да започне в периода между 14 и 21 октомври, като се разглежда и вариант той да бъде съкратен.

Обмисля се опцията финалът на тазгодишния сезон в Шампионската лига да се играе без публика с цел избягване на риска от разпространение на коронавируса, пише Mundo Deportivo.

УЕФА настоява всяко първенство да се доиграе
УЕФА настоява всяко първенство да се доиграе

Настоящата кампания беше спряна в средата на март заради пандемията от коронавирус, като има да се изиграят още четири осминафинални срещи реванш. Германската телевизия ZDF пък информира, че Евротурнирите ще бъдат подновени най-рано през юли, позовавайки се на неназован източник от УЕФА.

В Лига Европа са изиграни шест от осемте първи срещи от осминафиналната фаза на турнира. От ZDF съобщават още, че част от оставащите срещи в двете европейски клубни надпревари от сезон 2019/2020 дори може да се изиграят в началото на следващия сезон 2020/2021 за националните първенства, но приоритет за УЕФА е задължителното довършване на текущата кампания.

Още от Футбол свят

Виж всички