Нуно Рейш похвали България пред португалска медия

Нуно Рейш похвали България пред португалска медия

Полузащитникът на Левски Нуно Рейш даде интервю за португалското издание zerozero.pt, в което сподели как протича ежедневието му по време на карантината в България. Португалецът похвали страната ни, че е взела бързи мерки в борбата с COVID-19. В момента Рейш, който е използван и като защитник, поддържа връзка със съотборниците си чрез видеовръзка.

"Казаха ми да съблюдавам карантината, като стадионът и залата ще са отворени за тези, които искат да ги използват, но да не сме близо един до друг. Ако мога да тренирам у дома, не искам да излизам. На всичкото отгоре съм със съпругата и дъщерите си. Имаше период на карантина до 30 март, но след като случаите се увеличават, както тук в България, така и в Португалия, изместиха периода до 12 април Отначало ни дадоха план, който беше насочен към физическата подготовка, но сега ще получим малко почивка".

"Имаме група и си разменяме съобщения. Най-много си пиша с Филипе Нашименто, който е другият португалец с мен. Опитваме се да сме информирани, затова как се развива ситуацията тук и какви са новите мерки. Имаме треньор, който говори португалски и той ни превежда как се развиват нещата тук".

"Ситуацията в България не е толкова агресивна като в Португалия. До вчера имахме около 200 случая. Затова не е толкова зле като в Португалия. Тук веднага като разбраха, че имат случаи, бяха много агресивни с мерките и веднага започнаха да затварят граници и публични места. Може би заради тези мерки, много по-драстични и бързи, епидемията не се разпространи. От малкото неща, които можем да правим без разрешение е отиване на пазар и до аптека. Но избягваме да излизаме. Вече забраниха и излизането от София. Ако искаме да излезем от София, трябва да направим декларация, в която да има мотив. Ако е само за разходка, не може.

"Честно казано, за нивото на интензивност правя максимума, за да симулирам по някакъв начин истинската тренировка и достигам до натовареността, нужна за мач или всекидневна тренировка. Най-много ми липсва радостта в съблекалнята. Да съм с колегите, да си правим майтапи, защото за останалото имам много плодовито въображение и мога да импровизирам тренировките".

Още от БГ Футбол

Виж всички