Силният човек в Нафтата: Правим всичко възможно, за да оцелеем

Силният човек в Нафтата: Правим всичко възможно, за да оцелеем

Силният човек в Нефтохимик Недялко Москов говори пред Football24.bg за проблемите във футбола ни, които вече започват да дават отражение в следствие на извънредното положение в страната и спирането на всякаква спортна дейност.

Известно е, че заради разпространението на коронавируса държавата се намира в извънредно положение, което бе удължено до 12-и април, а вече от седмици не може да се играе футбол. 

Нефтохимик първи разпусна отбора и футболистите, тъй като клубът не разполага с излишни средства за квартири и заплати, след като не може да се проведа тренировъчен процес.

Все пак обаче г-н Москов даде да се разбере, че се прави всичко възможно Нефтохимик да си остане на футболната карта, на професионално ниво.

Днес футболистите бяха разпуснати от Ботев (Гълъбово) и Локомотив (Горна Оряховица), а освен това се очаква и други отбори да последват техния пример.

"Това са много тежки дни за родния футбол. Има много отбори, които ще разпуснат играчите си. Ситуацията е лоша, тъй като и доста хора извън футбола остават без работа. Съкращават ги, освобождават ги. Много мои приятели също останаха без работа. Честно казано не виждам как първенството ще бъде подновено по-рано от юни месец, не знам какво ще се случва. Силно се надявам това нещо да премине", коментира директор на Нафтата.

"Ние правим всичко възможно да можем да оцелеем в тези времена. Преговаряме с момчетата за преподписване на договорите, на някои правим анекси. Договорите изтичат в началото на лятото, а ако има подновяване на първенството, тогава ще има мачове. Изобщо е много сложно".

"Днес се надяваме да вземем заплати. Мисля, че Нефтохимик няма проблем да го има и очаква разбира се Община Бургас да продължи да ни помага, тъй като все пак градът има нужда от професионален футбол".

"Неприятното обаче е, че тази криза се отразява много лошо на спонсорите и те губят много пари ежедневно. Ние имаме три-четири солидни спонсора, които ни дават сериозни суми. Не знам в какво състояние ще са те след като всичко това отмине. Това ме притеснява".

"Като цяло мисля, че доста отбори ще имат проблеми. Виждате какво става в Първа лига. И Левски и ЦСКА не са в цветущо състояние. Не знам пък във Втора лига как отбори като Спартак (Плевен) и Спартак (Варна), които и преди това си имаха проблеми, как ще оцелеят".

"Говори се за 18 отбора в Първа лига, аз не виждам как това ще стане честно казано", каза още той.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти