Джейми Мъри: Много трудно ще намерят нови дати за “Уимбълдън”

Джейми Мъри: Много трудно ще намерят нови дати за “Уимбълдън”

Британският тенисист Джейми Мъри смята, че за организаторите на турнира от Големия шлем “Уимбълдън” ще бъде много трудно да го пренасрочат за други дати, след като сега е отложен заради пандемията от коронавирус.

Решението по въпроса с мястото на “Уимбълдън”, който трябва да се проведе между 29-и юни и 12-и юли, трябва да бъде взето другата седмица. Хората от “Ол Инглиш Клъб” за момента отхвърлят варианта мачовете да се провеждат без зрители, което е доста добър вариант за тениса, тъй като на корта са само двама или четирима състезатели, съдии и подавачи на топките, които могат и да бъдат ограничени като брой.

За момента почти 489 000 души са заразени в световен мащаб от вируса, а над 22 000 са починалите.

''Не знам колко дълго време биха могли да го бутат назад във времето. Реално ситуацията не изглежда страхотно за хората от Лондон, но зависи какво ще се случи и с целия календар в световния тенис.

“Има много други заинтересовани страни, много други турнири, които трябва да разгледаме преди да вземем решение за “Уимбълдън”. Трябва да се мисли дори за неща като дневна светлина за турнира. Ако турнирът се проведе късно през есента, дори да остане за края на сезона, ще имаме все по-малко дневна светлина. Когато играете в “Уимбълдън” е нормално да можете да играете до 10 през нощта", каза още бившият водач на ранглистата на АТР на двойки пред “Радио Скотланд 9”.

Организаторите на Откритото първенство на Франция вече взеха решение да го преместят за периода 20 септември до 4 октомври, като по график трябваше да стартира през май.

На 18 март Ассоциацията на професионалистите (АТР) и Женската тенис-ассоциация (WTA) излязоха със съвместно заявление, в което обявиха спиране на турнирите на всякакво ниво до 7 юни. В момента тенисистите трябва да спазват правилата на самоизолация и да се подготвят индивидуално.

Още от Тенис

Виж всички