Жужо: Кризата ще е отрезвяваща не само за Левски

Жужо: Кризата ще е отрезвяваща не само за Левски
Ники Михайлов: Готов съм да си намаля заплатата, бизнесите ми спряха
Ники Михайлов: Готов съм да си намаля заплатата, бизнесите ми спряха

Бившият спортен директор на Левски Андрей Желязков е на мнение, че сините могат да извлекат много позитиви от изключително трудната ситуация, в която се намират. Клубът бе силно разклатен финансово в началото на 2020-а и разчиташе на помощ от страна на феновете. Заради пандемията от коронавирус и тя спадна, защото мачовете бяха спрени. Според Жужо може би идва моментът за раздяла с недоказани чужденци и даване на шанс на български момчета.
Удължиха срока на всички мерки срещу COVID-19 у нас до 12 април, парламентът спря работа "Тази криза трябва да подейства отрезвяващо за Левски. Надявам се да стане точно така. И от нещастието, породено от такава пандемия, накрая да излезе така, че да се помогне на българския футбол. Защото е ясно, че финансово ще закъсат клубовете, и то не само от сегашната ситуация, породена от коронавируса. Вижда се, че те затъват от ден на ден. Не можеш да харчиш два-три пъти, отколкото изкарваш. Няма как да стане, доказано е през годините. Надявам се при тази ситуация клубовете да се разделят с много от чужденците, особено скъпоплатените. Да си отберат, които заслужават, за да могат на по-късен етап да ги трансферират.
Надявам се по този начин да се помогне и на националните ни отбори във всички възрасти. Вждаме, че младежите и юношите ни вървят добре. Много от момчетата в младежкия играят в елита. При юношите също има трима-четирима, които поуават шанс. Това помага много, затова се надявам тази криза, отнемайки ни нещо, да ни принуди да залагаме повече на българи - и така същевренно да ни даде нещо", коментира Желязков пред "Тема Спорт".

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти