Милко Багдасаров: Край на първенствата за мъже и жени е неизбежен, но децата трябва да играят

Милко Багдасаров: Край на първенствата за мъже и жени е неизбежен, но децата трябва да играят

Президентът на ВК Арда (Кърджали) Милко Багдасаров заяви за BGvolleyball.com, че окончателното прекратяване на първенствата при мъжете и жените е неизбежно и с оглед на ситуацията трябва да се мисли за бъдещите формати. Подрастващите обаче трябва да играят когато е възможно, категоричен е шефът на кърджалийци.

„Ясно е, че ще трябва да се прекратят първенствата при мъжете и жените. Това е неизбежно с оглед на сегашната ситуация. Най-логично е да се вземе временното класиране за окончателно, а и повечето клубове са „за“ този вариант.

Трябва да се мисли за бъдещето и да вземем най-правилните решения. Ние поддържаме идеята за следващия сезон да има разширен състав на шампионата в Суперлигата с 14 отбора. Да няма изпадащи сега и да влязат първенците от двете предварителни групи от Висшата лига. Също така, не е изключено да разискваме и формат от 16 отбора в елита, ако има повече желаещи от Висшата лига. Разбира се, едно такова увеличение трябва да е свързано с подходящ формат на първенството, като се помисли най-рационално как и по-какъв начин ще се играе.

Относно подрастващите смятам, че те трябва да довършат първенствата. Младите спортисти се възстановяват много по-бързо, съответно по-скоростно ще влязат във форма и когато ситуацията позволява, твърдо стоя зад идеята децата да играят. Може дори да е през август или септември, но тези шампионати трябва да се проведат.“

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички