Гледай на живо

Контролна среща: Олимпия (Любляна) - ЦСКА 1948 3:0

Валери Андреев: Всички в Суперлигата трябва да се обединят около един компромисен вариант

Валери Андреев: Всички в Суперлигата трябва да се обединят около един компромисен вариант

Изпълнителният директор на ВК Дунав (Русе) Валери Андреев заяви за BGvolleyball.com, че всички клубове в Суперлигата трябва да се обединят около един компромисен вариант за край на шампионата. Бе обявено, че има три възможности за край на шампионатите.

„Положението сега е такова, че не може всички да са доволни, ако първенство в Суперлигата бъде прекратено окончателно. Всички клубове са правили своята програма, така че да играят редовен сезон, а някои от отборите да участват и в плейофи. Има обстоятелства, които ни карат да мислим, че не се очертава възможност скоро да се провеждат състезания, което означава, че може би вариантът с прекратяване на първенството е съвсем реален. Ако това се случи, едва ли можем да кажем, че има алтернатива за това как да бъде определено крайното класиране, освен да бъде взето това към настоящия момент.

Ние също съжаляваме, защото няма да можем да доизиграем първенството. Това няма да ни позволи да затвърдим възхода, който отбелязваме в последните изиграни срещи. Смятам, че отборите трябва да се обединят около един компромисен вариант, който да е приемлив за болшинството от тях.

Ние също ще сме сред ощетените, няма да можем да се борим докрай за целта която си бяхме поставили  - участие в плейофната фаза. Но това е положението и ние го приемаме.

В рамките на следващите две седмици смятам, че окончателното решение трябва да е ясно за всички, за да може всеки да мисли за бъдещето.“
Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички