Футболист разказа за битката си с вирус - може би го е хванал на място с 250 000 души

Футболист разказа за битката си с вирус - може би го е хванал на място с 250 000 души

Нападателят на Уест Бромич Чарли Остин се опасява, че наскоро е бил заразен с COVID-19. 30-годишният англичанин не се чувстваше добре и описа симптомите си, като смята, че е прихванал от въпросния вирус. Той обаче не е бил тестван, като от клуба му препоръчаха да се изолира в дома си и той спазва заръката от миналата събота насам.

„Усещането беше все едно някой ме е залял с кофа вода. Целият бях вир вода“, разказа Остин пред „Телеграф“.

„В началото си мислех, че понеже съм физически добре заради футбола ще се справя с това без проблем – продължи играчът. – Но седмица по-късно искам да се обърна към всеки, дори към тези на по 20 и 30 г. Не подценявайте заболяването, много е тежко. Наясно съм, че хората, които не са го хванали, си живеят живота. Преди седмица и аз бях като тях. Никой не прие коронавируса сериозно. Но това е много опасно нещо и трябва да подходим с нужното внимание.“

Снощи от клуба му признаха, че симптомите са било като за COVID-19, но той е спазил заръката да се изолира и вече е здрав.

Остин подозира, че се е заразил по време на посещението си на фестивала по конни надбягвания в Челтнъм, където общо за всичките дни се бяха събрали около 250 000 души.

С 8 гола до момента Чарли Остин е с важна роля за силния сезон на Уест Бромич в Чемпиъншип, като тимът е близо до промоция в Премиър лийг.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти