Белинели: Ситуацията наистина е трагична

Белинели: Ситуацията наистина е трагична

Италианският стрелец Марко Белинели е един от играчите, които са най-засегнати от пандемията от коронавирус заради случващото се в родината му. Гардът на Сан Антонио Спърс сподели мнението си за разрасналия се из целия свят вирус пред Eurohoops.net.

"Ситуацията наистина е трагична. Този вирус е подценяван във всички страни от първия момент и не е предприета незабавна процедура, мислейки, че е подобен на грипа. Бидейки италианец, видях целия напредък на вируса и ограниченията, които бяха предприети в моята страна. В САЩ се сблъскваме с този вирус от седмица", казва шампионът в НБА от 2014-а със Сан Антонио Спърс.

Работейки с Асоциацията на играчите в НБА, дарението на Белинели, чиято стойност не се разкрива, помогна на болницата в Болоня да закупи оборудване за употреба при лечение на пациенти, заразени с COVID-19.

"Вече две седмици живея под карантина. Излизам само да разхождам кучето. Пазаруваме храна онлайн, а аз тренирам вкъщи. Искам да благодаря на треньорския щаб на Спърс, който задоволява всяка наша нужда за храна и необходими инструмени, за да продължим с рутината си от спортна гледна точка колкото е възможно повече", добавя 33-годишният баскетболист.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти