Гледай на живо

Ще успее ли ЦСКА - София да си върне самочувствието срещу Ботев Враца?

Във Ферари било по-тежко с Алонсо, отколкото сега с Фетел и Леклер

Във Ферари било по-тежко с Алонсо, отколкото сега с Фетел и Леклер

Бившият пилот на Ферари Фелипе Маса смята, че на него му е било доста по-трудно с Фернандо Алонсо, отколкото им е сега на Себастиан Фетел и Шарл Леклер. Младият монегаск започна първия си сезон като номер 2 в Скудерията, но след като на няколко пъти се съобразяваше с отборни заповеди, в крайна сметка се пребори за правата си.

Маса до болка познава чувството да играе поддържаща роля – на него това му се налагаше често в периода 2010-2013 – но сега според него на Леклер му е по-леко:

"На мен ми беше по-трудно с Алонсо, отколкото на него с Фетел. Фернандо беше много силен в това да те поставя под напрежение. Не те оставя сам, всъщност само Хамилтън беше в състояние да го държи зад себе си".

"Леклер е природен талант. Много бързо изучава новите писти и има страхотен инстинкт, но това не е всичко – умен и мисли за колата, както и разсъждава преди да направи нещо. Това му помага да прави по-малко грешки. Леклер много напредна миналия сезон в сравнение с Верстапен, който няколко години правеше грешки".

"Винаги съм мислил, че Леклер може да притисне Фетел, също както Рикардо го направи в Ред Бул".

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти