Рикардо: Важно е и пилотите да имат думата в организацията на сезона

Рикардо: Важно е и пилотите да имат думата в организацията на сезона

Пилотът на Рено Даниел Рикардо е на мнение, че в сегашната трудна за всички ситуация е важно и пилотите да участват в дискусията за провеждането на сезона във Формула 1 тази година. В момента организаторите и шефовете на отборите се мъчат да измислят как след като Европа вдигне забраните и животът започне да се влиза отново в ритъм, да сместят всички отложени състезания към оставащите.


Рос Браун заяви в интервю, че се надява тази година да могат да се състоят възможно най-много състезания и календарът да започне през юли с формат три поредни състезателни уикенда и един почивен. Според Рикардо обаче уикендите трябва просто да са двудневни:

“Мисля, че ще трябва да съкратим програмата, ако искаме да се състезаваме няколко поредни седмици. Ще трябва да се съберем в два дни вместо в три. Освен това ще е хубаво да подредим календара по региони - логично е да имаме първо период в Европа, след това да отидем на Изток и после на Запад. Така ще можем да рестартираме успешно”.

Австралиецът е на мнение, че шефовете във Формула 1 трябва да включат в дискусията и пилотите: “Мисля, че е важно и ние да имаме думата. Събрани сме в асоциация, която можем да използваме за комуникационен канал. Можем да дискутираме заедно с организаторите, да споделим мнението си и заедно да намерим решение. Мисля, че ако ни се предложи двудневен формат, пилотите ще го подкрепят, защото така ще можем да направим повече състезания”.

Докато чака да го повикат отново на пистата, Рикардо е в родната си Австралия и забавлява феновете си в instagram:
Вижте тази публикация в Instagram.

Only visitors I allow right now

Публикация, споделена от Daniel Ricciardo (@danielricciardo) на Мар 31, 2020 в 5:25 PDT

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти