Маса: Ако бях шеф във Ферари, не бих сменил Фетел с Хамилтън

Маса: Ако бях шеф във Ферари, не бих сменил Фетел с Хамилтън

Бившият пилот на Ферари Фелипе Маса заяви, че ако е на мястото на Матиа Биното, никога не би заменил Себастиан Фетел с най-успешния действащ пилот във Формула 1 Люис Хамитън. Бразилецът е на мнение, че Люис буквално ще унищожи психически Шарл Леклер, който има нужда от още време спокойно да развива таланта си, и подобен ход би унищожил кариерата му. Договорът за 2021 година на Хамилтън с Мерцедес все още не е подписан и в сегашната ситуация това скоро няма да се случи. Същото се отнася и за Фетел, който е много вероятно да не продължи кариерата си във Ферари през следващата година.

"Ако съм на мястото на Биното, никога не бих сменил Себастиан Фетел с Люис Хамилтън. В момента има добър баланс в отбора и това е страхотно за Шарл Леклер. За Себ миналата година не беше добра, но той е опитен пилот и ще се справи със ситуацията. За Леклер обаче евентуално идване на Хамилтън може да се окаже пагубно за кариерата“, убеден е Маса.

"Люис тотално ще го срине психически и в това съм напълно убеден. Така действа той с всеки пилот, който може да застраши победния му ход. Фетел, от друга страна, е много четен и отворен, не води тайни войни и казва всичко в очите. С такъв съотборник е много по-лесно да работиш в екип“, завърши бразилецът.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти