Момчил Цветанов: Очакванията към Локомотив са големи! Дано не се стигне дотам клубове да обявяват фалит

Момчил Цветанов: Очакванията към Локомотив са големи! Дано не се стигне дотам клубове да обявяват фалит

Футболистът на Локомотив (Пловдив) Момчил Цветанов се съгласи да сподели пред Sportal.bg своето мнение по актуални въпроси, свързани със спирането на футбола заради коронавируса, представянето на "смърфовете" през втория дял от сезона, както и решението държавата да отпусне 37 млн. лева за дострояването на "Колежа" и реконструкцията на стадион "Локомотив" в парк "Лаута". Чико разказа как протича свободното време в момента.

92 Ботев (Пловдив) - Локомотив (Пловдив)

"Първо искам да се обърна към абсолютно всички българи, които са зад граница, които са си по домовете. Да се пазят и да спазват тези мерки, които са належащи и се взеха навреме. Този път наистина съм приятно изненадан и адмирации за нашите управници, за главнокомандващите и всички тези, които взеха мерки. Наистина, това нещо, което толкова години седи отгоре на народното събрание: "Съединението прави силата", се видя, че може да ни сплоти като народ. Цялото нещо не е приятно, както за мене и футбола, така и за хората, които работят и изкарват доходи. Губи цялата държава. Не само ние като футболисти. Ние излизаме от игрова практика, но според мен беше правилно да се вземат тези мерки. Предотвратиха се много повече случаи на тази зараза, която наистина е много коварна".

"В момента не може да се мисли за футбол, но аз тренирам абсолютно всеки ден, защото не се знае какви мерки ще се вземат след 20 дни. Аз трябва да бъда готов. Мога да кажа, че тренирам, готвя се индивидуално и гледам да избягвам контакти с други хора. Изобилието от свободно време, което имам в момента, прекарвам вкъщи със сина ми и жена ми. Забавляваме се, измисляме си някакви игри вкъщи. Имаме две кучета и ги разхождаме с малкия покрай блока от време на време".

"Дано не се стигне дотам клубове да обявяват фалит. Футболът наистина ще изгуби. Много футболисти ще си загубят работата, докато не си намерят нови отбори. Тогава пък ще има много свободни агенти. Апелирам, повечето футболни президенти да не прибягват до тази крачка, защото ще загуби футболът. Знам колко е трудно на всички хора, които управляват футболни отбори, предприятия, заводи и фирми и какви усилия полагат, за да си запазят бизнесите си".

Чико сподели и мнението си за представянето на Локомотив от началото на втория полусезон.

"Загубихме точки от мачове, в които задължително трябваше да спечелим. През последната година и половина вдигнахме сериозно летвата. Очакванията към нас са големи и всички прожектори са насочени към Локомотив. Върнахме доста фенове на трибуните. В някои мачове не се представихме на нивото, което повечето футболни хора са свикнали да ни виждат. От една страна мога да кажа, че тази пауза е добре дошла, за да си изчистим главите и да не мислим толкова за футбол, но същевременно да си вземем поуката от тези мачове, в които загубихме 5 точки (загуба от Берое и равен с Витоша).  Ако бяхме спечелили в тези мачове, класирането щеше да бъде по-различно".

"Ако турнирът за Купата се проведе в една финална четворка, както чета в онлайн пространството, всеки има шанс да спечели трофея. Ако пък турнирът продължи така, както е до момента, реално е да се играе пловдивски финал. Това ще бъде от голям плюс и всички ще разберат, че в Пловдив има много футбол, а не само в София и Разград. Миналогодишният финал беше много атрактивен и събрахме много хора по трибуните, въпреки че мачът беше в София".

"В Пловдив трябва да има стадиони. Това е задължително. Виждате по-малки страни колко бързо се развиват и влагат пари в бази и терени. Това е истината. Не може отборите у нас да имат по един терен и да искат да правят някакви чудеса. Решението за стадионите в Пловдив трябваше да се вземе много по-рано".

"Всеки един от напусналите Локомотив липсва. Когато си тръгне и то водещ футболист, е много трудно да намериш негов заместник. Новите футболисти, които пристигнаха, са наистина качествени попълнения за нашия отбор. Трябва им още малко време, за да свикнат с нашия стил на игра, който изповядваме. Те показват, че имат нужните качества да бъдат в Локомотив".

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти