Босът на Юве: Европа е пред най-голямото си предизвикателство от поколение насам

Босът на Юве: Европа е пред най-голямото си предизвикателство от поколение насам

Президентът на Ювентус Андреа Аниели, който освен това е шеф и на Асоциацията на европейските клубове, излезе с обръщение след днешното решение на УЕФА да пренасрочи Европейското първенство за лятото на 2021 г. Всички спортни прояви на континента спряха и се налагат рестрикции по целия свят, като всеки се старае да изкорени пандемията.

Президентът на УЕФА обясни за взетите решения
Президентът на УЕФА обясни за взетите решения

Ето какво каза Аниели:

„Европа е пред най-голямото си предизвикателство от поколение насам, което оказва влияние върху всички нива на обществото, в това число и футбола.  

Предизвикателството е огромно и ние като ръководители сме отговорни за това да направим всичко възможно, за да гарантираме бъдещето на футбола, като смекчим влиянието на вируса върху него. Днешното решение на УЕФА за Евро 2020 е доказателство за единомислието и общите усилия при определянето на най-доброто за играта.
Сега вече фокусът трябва да падне върху намиране на решение за най-практичния начин да завърши сезонът в клубните първенства, както и да се гарантира, че всичко ще се завърне към нормалния си ритъм възможно най-бързо.“
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички