Гледай на живо

Турицов провали ЦСКА - София, бранителят пропусна ключова дузпа в добавеното време срещу ЦСКА 1948 - на живо от "Армията" с атмосферата и отзивите след 1:1

България изигра първите си квалификации по е-футбол, Германия с грубо нарушение на правилата

България изигра първите си квалификации по е-футбол, Германия с грубо нарушение на правилата

Българският национален отбор по е-футбол изигра първите си квалификационни мачове за е-ЕВРО 2020. На 16 март Георги Фиков и Радослав Христов се изправиха за първи път срещу опонентите си от квалификационна група G  - Германия, Турция, Унгария, Естония и Гибралтар и заеха четвърто място във временното класиране. Според регламента на турнира отборите ще изиграят по два мача един срещу друг, като реваншите са определени за 30 март. Всеки отбор участва с по двама представители, а крайният резултат е сбор от резултатите от двете проведени срещи.
Нашите момчета започнаха със сблъсък срещу Германия. В първата среща Георги Фиков загуби с 0:2 от Пайам Зеинали. Във втория мач Радослав Христов също отстъпи от Матиас Винклер с 1:4, но германският геймър наруши грубо правилника, свързан с неговата картотека за квалификациите. Случаят се разглежда и от българския щаб очакват да бъде взето справедливо решение, с което да не се ощетяват всички отбори в групата, които се борят честно за класирането на големия гейминг турнир.

България - Германия 1:6* (Георги Фиков - Пайам Зеинали 0:2; Радослав Христов - Матиас Винклер 1:4 *Играчът Matthias Winkler може да бъде дисквалифициран поради нарушение на Правилника, свързано с картотеката му. Оплакването е от всички отбори и случаят се разглежда)

Гибралтар - България 0:7 (Андрю Сене - Георги Фиков 0:2; Аарон Франко - Радослав Христов 0:5)

Унгария - България 4:5 (Давид Хенгер - Радослав Христов 1:3; Бенсе Капитани - Георги Фиков 3:2)

Турция - България 3:2 (Доган Барутчу - Радослав Христов 1:2; Мучахит Севимли - Георги Фиков 2:0)

България - Естония 4:5 (Георги Фиков - Мирослав Рискиевич 1:4; Радослав Христов - Мирослав Рискиевич 3:1)

Треньорът на отбора Емил Димитров е доволен от представянето на българските играчи, въпреки психологическото влияние на нарушенията от страна на немския тим.

"Вече познаваме съперниците си и за реваншите ще подготвим точната стратегия за постигането на нашите цели. Надявам се организаторите от страна на УЕФА и "Конами" да вземат и справедливо решение по казуса с немския представител. Това нарушение ощетява не само нас, но и останалите отбори в групата. Правилата трябва да важат за всички участници" заяви Димитров след първия мачов ден.

Още от eSports

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти