ФИФА призова федерациите да разпространят превантивните мерки на СЗО срещу коронавируса

ФИФА призова федерациите да разпространят превантивните мерки на СЗО срещу коронавируса

ФИФА призовава всички футболни асоциации да публикуват превантивните мерки на Световната здравна организация (СЗО) срещу разпространението на коронавирус, заяви Джани Инфантино в писмо до членовете. Той добави, че в тези тревожни времена футболната общественост се нуждае от единство, за да бъде съхранен интегритетът на играта.

СЗО съветва хората да мият редовно ръцете си, да избягват близък контакт и да остават по домовете си, когато се появят симптоми на вируса.

"В следствие на партньорството ни със СЗО ние започваме инициатива за разпространение на превантивните мерки, с които можем да се справим с разпространението на COVID-19. Препоръчвам на всички федерации да използват популярността и влиянието на футбола, за да доставим тези ключови съвети на широката общественост.

"Ние сме длъжни да правим всичко по силите ни, за да предпазим феновете, футболистите, треньорите и всички, които са свързани по някакъв начин с нашата прекрасна игра. Футболните власти трябва да предприемат всички възможни действия, за да разпространят мерките на здравната организация сред възможно най-много хора.

"До момента футболната общественост показва солидарност и взаимопомощ. Изправени сме пред сериозна заплаха и трябва да продължаваме да действаме по същия начин, когато един ден човечеството я остави зад гърба си”, пише Инфантино.

Още от Футбол свят

Виж всички