Гледай на живо

Контролна среща: Арда (Кърджали) - Зоря (Луганск) 2:0 /почивка/

Балъков: Етър върви по много правилен път

Балъков: Етър върви по много правилен път
Етър в пълен състав срещу Арда
Етър в пълен състав срещу Арда

Една от най-значимите фигури в родния футбол през последните 30 години - Красимир Балъков, сподели впечатленията си от ситуацията в родния му клуб Етър преди днешния мач с Арда (Кърджали). Бала ще бъде на трибуните на "Ивайло", като двубоят е от 12:30 часа. Етър се надява да избегне баражите за оцеляване.

"Етър върви по много правилен път. Дано да няма проблеми и занапред. Срещата с Арда е доста важна. Целта е Етър да не влиза в баражите за изпадане и се надявам да успее да събере нужните точки. Атмосферата е перфектна, всичко около футболистите и треньорите е добре, което се вижда и на терена. Резултатите не закъсняха, но пътят е дълъг. Трябва постоянно да са на тръни и педали", каза Балъков пред "Тема Спорт".
"Двубоят с Арда ще бъде интересен. В Кърджали имат доста добър отбор, въпреки че не започнаха пролетния дял, както трябва. Но въпреки това в Арда са налични интересни състезатели, с обещаващо бъдеще и ще се получи здрав мач. В края на краищата на Етър му трябват точки и ще хвърли всички усилия", допълни Балъков.

"Засега около Етър има затишие, което говори, че няма проблеми. Е, винаги има неща, които могат да се подобрят откъм финанси, но, общо взето, клубът е стабилизиран. Ще видим как ще е в бъдеще. Ясно е, че за клубове като Етър, Дунав и Ботев (Враца) всеки лев е важен. Но тези клубове трябва да са в елита, защото имат своите традиции", каза още Бала.

"Генерално първенството върви интересно и оспорвано. Силите са доста изравнени. Фаворити има само на хартия, но те трябва да доказват  със зъби и нокти, че са такива. Видяхме, че Лудогорец загуби точки срещу Етър, а за последно имаше проблеми с Левски за купата. Почти всеки двубой носи голяма неизвестна", допълни Балъков.

"Прави впечатление, че Левски, ЦСКА и Лудогорец не започват добре пролетния дял. И трите тима сбъркаха в шампионата, което говори, че им трябва време, за да се интегрират отново към първенството", отбеляза още Краси Балъков.

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти