Рефер отхвърли конспиративна теория за ръкавиците на Тайсън Фюри срещу Уайлдър

Рефер отхвърли конспиративна теория за ръкавиците на Тайсън Фюри срещу Уайлдър

Реферът Джак Райс коментира спекулациите, че Тайсън Фюри е манипулирал ръкавиците си срещу Дионтей Уайлдър. След победата на британеца в Лас Вегас на 22 февруари в онлайн пространството се появиха видеоклипове, от които може да се направи извод, че ръцете на Циганския крал не са били плътно в ръкавиците му по време на двата двубоя с Уайлдър.

Тази конспиративна теория беше отхвърлена и осмяна от няколко фигури в бокса, включително от кътмена на Фюри Джейкъб “Стич” Дюран, бившия му треньор Бен Дейвисън и промоутъра на Антъни Джошуа - Еди Хърн. А сега в този хор сега се включи и Джак Райс, който беше рефер в първия двубой, завършил с противоречиво равенство през декември 2018 г.

“Според конспиративните теории на същите тези идиоти аз съм помогнал на Фюри с ръкавиците му в третия или четвъртия рунд на първия двубой. Онова, което всъщност направих, беше да махна марлята и лепенката, която висеше от ръкавицата му, за да не нарани Уайлдър случайно, като го удари в окото или го одраска. Но тези хора които не разбират за какво говорят, винаги трябва да се оплакват.

Искам да кажа на тези така наречени “експерти” следното: Само защото някой всеки ден се храни в ресторант и може да придобие по изискан вкус към храната, не означава, че той е станал готвач. Той не познава съставките, които се необходими за ястието и как се приготвя. Само защото гледате бокс, ако никога не сте се боксирали, не сте били рефер или съдия, всъщност не означава, че разбирате от бокс. Особено ако не сте били удрян в лицето”, заяви Рай Райс, цитиран от “Таймс”.

Още от Бойни спортове

Виж всички