Български волейболистки - Играч на седмицата в САЩ за 3-ти пореден път

Цветелина Илиева и Александра Колева лидери в индивидуалните класации за посрещач и разпределител в колежанското първенство на Америка  

Две български волейболистки продължават невероятното си представяне през настоящия сезон 2024/25 в колежанското първенство на САЩ (NCAA) с поредно признание за №1 на своя пост в конференцията през изминалите дни.

Цветелина Илиева, която играе като посрещач и Александра Колева, която  играе на поста разпределител, пишат своята история, като бяха обявени за Играч на седмицата за рекордния 3-ти пореден път от началото на сезона!  

Цветелина Илиева взе третото си поредно отличие този сезон за Играч на седмицата в конференция America East Conference, което е осмо в нейната кариера. Волейболистката, която е последна година в университета Binghampton, отбеляза средно 6,2 точки от атака на гейм в изиграните срещи през миналата седмица. Илиева записа най-високите в кариерата си 28 точки в един мач срещу университета на LIU, като стана най-резултатна в конференцията през настоящия сезон, а след това бе на много високо ниво и за победа над Long Island.

Родната представителка е водач в индивидуалната статистика на своята конференция за най-добър нападател с 256 точки.  

Тя е втора в класацията за сервис с 26 аса в изиграните срещи.

Александра Колева също бе удостоена с третото си поредно отличие за Играч на седмицата през този сезон в конференция South West Athletics Conference (SWAC).   Като разпределител на университета Florida A&M, тя отбелязва много добро представяне, като държи рекорда за сезона в конференцията за най-много асистенции в мач - 54 и най-много асистенции за тригеймова победа - 30. Тя е в основата на успешния старт на своя отбор в тазгодишното първенство на конференцията.

През изминалата седмица Александра Колева отбеляза в един мач 44 асистенции, 7 защити и 2 точки от атака и 3 асистенции за блокада, като бе с основен принос при победата на нейния тим Florida A&M над миналогодишния шампион и поставен под №1 в ранглистата в конференцията Jakson State след инфарктен мач с 3:2 гейма. След това последва безпроблемна победа над Mississippi Valley, като отборът на Florida A&M започна с два поредни успеха в шампионата на конференция SWAC и заема първото място във временното класиране.

Александра Колева е лидер в индивидуалната класация при разпределителите на своята конференция SWAC, като е на първо място с 349 асистенции.

bgvolleyball.com

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти