Тръмп е третият в историята с 1000 сенчъри брейка

Джъд Тръмп постигна рядко срещано, заслужаващо уважение и гордост постижение в снукъра - реализирането на 1000 сенчъри брейка. Това се случи при загубата му от бившия номер 1 в света Марк Алън на четвъртфиналите в Откритото първенство на Великобритания с 3:5.

Очевидно за асото в колодата беше много важно да отбележи хилядната си стотачка, защото специалисти и фенове бяха забелязали в предишните му няколко мача как всячески се стреми да постигне сенчъри брейк и рискува дори повече от необходимото.

Само няколко дни по-рано на Откритото първенство на Англия Джон Хигинс също беше отбелязал своя сенчъри брейк номер 1000, като вече има 1002. Другият в "клуб 1000", естествено, е водачът по този показател в исторически план Рони О'Съливан с 1272 на сметката си досега. Нийл Робъртсън пък е следващият най-вероятен член, като това сигурно ще се случи още този сезон, защото засега има 951.

От "Евроспорт" пък изчислиха, че на Тръмп му е отнело 6 896 дни да стигне до 1000 сенчърита. На Джон Хигинс - 11 768, а на Рони О'Съливан - 9 759, така че Асото в колодата може да се гордее с доста по-краткият необходим за реализирането им период.

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти