Международен семинар за рефери по кикбокс „WAKO ACADEMY“ ще се проведе във Варна

На 24 юни (понеделник) 2024г. в град Варна започва международен семинар за спортни рефери и съдии, към най-голямата световна федерация по кикбокс „WAKO“.

Мястото, където ще се проведе обучението е Национална спортна база "Спортпалас" в непосредствена близост до град Варна.

Поканени са тримата най-добри лектори в света. За направление ринг ще отговарят Юри Лаптиков, който е ръководител на всички спортни съдии към Световната федерация „WAKO IF“, съвместно със Сами Саво - технически директор на направление ринг към „WAKO IF“. Съдиите на направление татами ще се обучават от Елефтерия Панагопоулу, която е ръководител на всички съдии на татами към „WAKO EUROPE“.

За участие в семинара се записаха над 100 души от 22 държави (България, Естония, Казахстан, Гърция, Кипър, Турция, Тунис, Финландия, Сърбия, Швейцария, Македония, Корея, Франция, Словения, Молдова,Босна и Херцеговина, Холандия, Латвия, Полша, Италия, Украйна, Сирия).

Първият ден на семинара е насочен изцяло към теоретичната част. Вторият и третия дни ще бъдат практически занятия, изучаване на системата „SPORTDATA“ и различни ситуации. През четвъртия финален ден ще се състоят полагането на изпит и официалната церемония по връчване на сертификатите.

Международният семинар за рефери по кикбокс започва на 24.06.2024г.  и завършва на 28.06.2024г.

„WAKO ACADEMY“ е първата по рода си академия за обучение и преквалификация на нови и вече доказали се спортни рефери и съдии.

Организатор е Българска конфедерация по кикбокс и муай тай с президент Галин Димов, съвместно с „WAKO ACADEMY“ представлявана от Камен Славов.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти