Държавното първенство по парашутизъм излъчи шампионите на България

Момчетата от представителният отбор на Военновъздушните сили със състезатели от спортен клуб "Хелиспорт" от 24-та авиационна база - Крумово се представиха страхотно и станаха първи в отборното класиране на Държавното първенство по парашутизъм за приземяване в цел, което е кръг от Източноевропейската купа. Надпреварата се проведе от 14 до 16 юни на летище Ередн, област Монтана. Второто място бе за Отбор Варна, а третото за тима на СКОС "Сили за Специални операции".

В крайното индивидуално класиране републикански шампион за 2024 г. и златен медалист стана старши сержант Стоян Колев - парашутист спасител в Отделение "Търсене и спасяване" на 24-та авиационна база - Крумово, второто място зае Ани Стаменова - инструктур по парашутизъм, а старшина Петко Кирков - парашутист спасител в Отделение "Търсене и спасяване" на 24-та авиационна база - Крумово, завоюва бронзовото отличие.

Първенци в класирането на Източноевропейската купа стана отборът на Авалон/Avalon.

В първенството участваха 13 отбора от девет държави - Бъргария, Босна и Херциговина, Германия, Италия, Полша, Румъния, Сърбия, Унгария и Черна гора, като четири от отборите бяха съставени от военнослужещи, три от които от Военновъздушните сили и СКСО от състава на Българската армия.

Следващото предизвикателство е в Унгария - 42-рото световно военно първенство на CISM по парашутизъм.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти