Приключиха техническите и административните проверки преди "24 часа на Льо Ман"

Днес в центъра на Льо Ман приключиха техническите и административните проверки на всички отбори и техните автомобили, които ще участват в „24-те часа на Льо Ман“ следващата седмица.

Днес пред комисарите бяха представени общо 25 автомобила, включително прототипите на Тойота, Ферари, трите заводски коли на Порше и частното 963 на Протон Компетишън от Hypercar категорията. Колите от LMGT3, които бяха подложени на проверки днес, бяха общо десет на брой, а тези от LMP2 – 6.

От Тойота обясниха защо пренебрегнаха резервния си пилот за Льо Ман

Така всички 62 автомобила, които ще застанат на старта на пистата „Сарт“ след по-малко от седмица минаха нужните проверки и ще могат да се включат в състезанието. В тазгодишното издание на „24 часа на Льо Ман“ ще участват 23 коли в Hypercar, 16 в LMP2 и 23 в LMGT3.

Във Ферари са най-ощетени от новия компонент на BoP за Льо Ман

А приготовленията за състезанието ще започнат утре с официалния тестов ден на пистата „Сарт“. В хода на теста отборите ще имат общо шест часа на пистата, разделени в две тричасове сесии.

Същинската част на „24 часа на Льо Ман“ започва в сряда с първата тренировка, която ще бъде последвана от първата квалификация и нощната тренировка. В четвъртък ще има още една подготвителна сесия, която ще предхожда хиперпол битката, а след нея ще има и финална едночасова тренировка, отново след залез слънце. В събота по обяд е предвидена и 15-минутна загрявка, а състезанието ще започне в 17:00 часа българско време.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти