Две победи в Гърция за Мартин Чой

Две победи през уикенда записа българският пилот Мартин Чой (ЕКО БМВ МС 77 рейсинг тим) в клас Супербайк 1000 в третия и четвъртия кръг от Източноевропейския шампионат по мотоциклетизъм на писта в Серес, Гърция.

В съботния ден при температура на въздуха от 32 градуса, а на асфалта от 48 градуса Мартин Чой потегли от лидерската позиция на решетката, благодарение на най-бързата обиколка в квалификацията – 1.18,1 минути. Още от началото до края на 16-те обиколки Чой води и не допусна да бъде изпреварен до финала. Същата ситуация се повтори и в неделния ден, когато Мартин натисна здраво от старта и завърши с аванс от 6,4 секунди пред гръцката надежда Димитриос Каракостас (Хонда) .

“Дойдох в Серес за две победи и се радвам, че спечелих. Беше невероятна жега и съм щастлив от карането си. Моторът беше перфектен. Благодаря на моя екип за всичко, което направиха в събота и неделя, а също така и на публиката за подкрепата. Веднага тръгвам към софийското летище, защото заминавам за Белгия. В събота предстои старт от Световния шампионат по издръжливост на пистата “Спа” и отново съм част от тима МACO Racing Team“. Предстои ни 8-часото изпитание и се надявам всичко да бъде наред. В перфектна форма съм и готов за него“, каза Мартин Чой.

Мартин Чой: Не продължихме в Льо Ман заради пораженията по мотоциклета

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти