Кръчлоу ще участва в три състезания с "уайлд кард" този сезон

Отборът на Ямаха потвърди, че ще използва допълнителен пилот в поне три състезания в хода на сезона в MotoGP.

Това ще са надпреварите в Италия, Великобритания и Сан Марино, в които тестовият пилот на марката Кал Кръчлоу ще участва с „уайлд кард“. Участието на британеца на „Муджело“ вече е сигурно, докато за тези на „Силвърстоун“ и „Мизано“ се очаква одобрение от страна на асоциацията на отборите (IRTA), но не се очаква да има отказ.

Ямаха е единствената марка, която има право на допълнителни пилоти този сезон, но не ползва такъв в Гран При на Испания. На „Херес“ този уикенд японският тим участва само с двамата си титуляри Фабио Куартараро и Алекс Ринс, докато Априлия, КТМ и Хонда имат и пилоти с „уайлд кард“, съответно Лоренцо Савадори, Дани Педроса и Щефан Брадъл.

Общо трима "уайлд кард" пилоти на "Херес" този уикенд

Тези три участия на Кръчлоу ще имат за цел да помогнат на Ямаха с развитието на мотора чрез събиране на повече данни в реални състезателни условия. Тази година Ямаха може да използва Кръчлоу в максимум шест старта с „уайлд кард“, като условието е три от тях да са преди лятната пауза и три след нея. От трите потвърдени заявки за участие на Кръчлоу единствено тази за Гран При на Италия е преди лятната пауза, а другите две са след нея.

Участията на Кръчлоу в Италия и Сан Марино ще бъдат в състезания, които ще бъде последвани непосредствено и от официален тест в MotoGP. Такъв ще има и след Гран При на Испания този уикенд, но въпреки него Кръчлоу не участва в четвъртия кръг за сезона. През миналата година Кръчлоу взе участие в само едно състезание, домашната надпревара на Ямаха в Япония.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти