Рекордьорът на Кения в десетобоя ще работи със световния шампион на копие

Сребърният медалист в десетобоя на Африканските игри Едуин Кимутай ще работи с експерти в различни дисциплини, за да подобри представянето си. Кимутай събра 7140 точки зад алжиреца Дхиае Шериф, който имаше 7550 точки. Египтянинът Махмуд Тахер Абделазим завърши трети с 6643.

Кимутай подобри 42-годишния национален рекорд на Кения от 7076 точки, поставен от Чарлз Кокойо през октомври 1982 г.

“Щастлив съм, че подобрих националния рекорд, който беше на върха 42 години. Това ме вдъхнови да стигна още по-високо“, каза той.

Йего, световният шампион в хвърлянето на копие от 2015 г. и сребърен медалист от Олимпиадата от 2016 г., е един от експертите, от които Кимутай ще търси помощ в хвърлянето на копие.

“Имам нужда от Йего, за да ми помогне да работя върху моето копие. Неговият принос ще помогне много да ме направи по-добър спортист”, допълни десетобоецът.

Той ще търси помощ на диск и гюле: “Добър съм с бяганията, но има няколко предизвикателства в полеви състезания. Единственото бягане, върху което ще трябва да работя сериозно, е 1500 м, където съм малко бавен. Искам да работя над времето си, за да спечеля повече точки в следващата си задача.“

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти