Русия забранява излъчването на Игрите в Париж?

Трикратната олимпийска шампионка по фигурно пързаляне и депутат от Държавната дума на Русия Ирина Роднина призова телевизионните канали в страната да не излъчват олимпийските игри в Париж това лято.

Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!

"Кой точно трябва да следим? Всеки, който има нужда да гледа, може да го направи в интернет или някъде другаде. Не бих искала някой враждебен национален отбор да бъде излъчван", заяви 74-годишната Роднина, цитирана от сайта Sport24.

През декември миналата година тя изрази несъгласието си с решението на Международния олимпийски комитет (МОК) да не допусне Русия до Игрите във френската столица през 2024 година.

На 8 декември МОК обяви, че няма да допусне руснаци и беларуси до Олимпиадата в Париж. Само някои представители на тези две държави ще могат да участват в турнирите като индивидуални неутрални състезатели.

Руските и беларуски спортисти, които подкрепят войната на Русия в Украйна или имат връзки с въоръжените сили или службите за сигурност, няма да бъдат допускани до олимпийските игри във Франция от 26 юли до 11 август.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти