Тен Хаг обвини сгъстения календар в Премиър лийг за контузията на Рашфорд

Мениджърът на Манчестър Юнайтед - Ерик тен Хаг, изказа възмущението си от сгъстения график от мачове във Висшата лига. Причина за гнева на треньора е контузията на голмайстора на “червените дяволи” Маркъс Рашфорд, което накара тен Хаг да избухне с изказване, че играчите са претоварени и нямат време за възстановяване.

"Контузията не изглежда добре, но не мога точно в този момент. Ако вие сте лекари, аз не съм. Трябва да изчакаме, да видим каква е диагнозата", каза тен Хаг.

Юнайтед изигра 3 мача в рамките на 7 дни. Първо отстъпи с 0:2 от Нюкасъл на 2 април (неделя), после надви Брентфорд на 5 април (сряда) и накрая победи с 2:0 Евъртън в днешния 8 април (събота).

"Контузията се дължи на сгъстения график от мачове. Някои неща не можете да избегнете, но това можеше да бъде избегнато. Защо Висшата лига ни дава късния мач в неделя вечер и след това играем рано в събота? Мисля, че това не е правилно. Играчите не могат да се възстановят толкова бързо, всички научни изследвания ще ви кажат, че играчите се нуждаят от определен период за възстановяване. Ако са повече мачове един след друг, тогава се натрупва умора и те са изложени на още по-голям риск", каза още тен Хаг.

Положението на Манчестър Юнайтед от тук нататък няма да става по-леко, защото през идващите дни програмата ще е сходна. След днешната победа момчетата на Тен Хаг приемат Севиля на 13 април (четвъртък) в първи мач от 1/4-финалите на Лига Европа, след, а само три дни по-късно на 16 април (неделя) пътуват за гостуване срещу Нотингам Форест в среща от Премиър лийг. Четири дни по-късно пък на 20 април (четвъртък) предстои ответния двубой срещу Севиля, от който ще стане ясно дали Юнайтед ще попадне сред последните 4 във втория по значение европейски клубен турнир.

Тази седмица играйте в Carlsberg “Домът на феновете” с дербито от Премиър лийг между Ливърпул и Арсенал

Една наистина натоварена програма, за която фенове и ръководство на червената част от Манчестър трябва да е притеснена дали няма да се срине в заключителните мачове от сезон 2022/2023.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти