Йоан Зарко излезе начело след втората тренировка в Тайланд

Въпреки очакванията за дъжд по време на втората свободна тренировка за Гран При на Тайланд в MotoGP тя се проведе на изцяло сухата „Бурирам“, което позоли на част от пилотите да подобрят своите резултати от сутрешната първа тренировка.

Марк Маркес най-бърз в критичната първа тренировка в Тайланд

Един от тях беше Йоан Зарко, който бе 12-ти в първата тренировка, но оглави общото класиране след втората. Френският пилот на Прамак Дукати стори това с време от 1:30.281, което му позволи да победи с 0.018 секунди Франческо Баная, който също подобри своя сутрешен резултат. Тройката с пасив от 0.190 затвори съотборникът на Зарко Хорхе Мартин, който бе десети сутринта.

Марк Маркес бе най-бърз в първата подготвителна сесия и не успя да подобри своя резултат следобед, но това не му попречи да заеме четвъртото място в общото подреждане. Петицата допълни световният шампион Фабио Куартараро, който също не успя да подобри своя сутрешен резултат в рамките на вторите 45 минути за подготовка.

Джак Милър, Лука Марини, Мигел Оливейра, Алекс Ринс и Франко Морбидели допълниха местата в топ 10, които дават право на директно участие във втората фаза на утрешната квалификация. От тях Милър, Ринс и Морбидели сториха това с времената си от сутрешната тренировка.

Първи извън десетката остана Енеа Бастианини, който бе с 0.025 по-бавен от Морбидели, отново с резултата си от сутринта. Заемащият третото място в генералното класиране в MotoGP Алейш Еспаргаро остана едва 13-ти, а между него и Бастианини се нареди Кал Кръчлоу. 

Едно падане на британеца на седмица завой три минути преди финала на сесията извади жълтите флагове, което пък не позволи на доста от пилотите да запишат рекордни обиколки в края на тренировката.

Третата свободна тренировка преди Гран При на Тайланд ще се проведе утре в 6:50 часа сутринта българско време. Прогнозите дават шанс от 30% да вали в рамките на сесията, което може и да позволи на пилотите да подобрят своите постижения от днес. Ако това не се случи, то участниците директно във втората фаза на квалификацията ще бъдат определени на база днешните резултати, както се случи и в Япония миналата седмица.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти