Кантона обясни защо не трябва да се критикуват футболистите, които отказват да бойкотират Световното

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед и на националния отбор на Франция Ерик Кантона смята, че не трябва да бъдат критикувани футболисти за отказа си да бойкотират Световното първенство в Катар пред ноември и декември. 

Легендата Кантона разкри, че е преговарял за шеф на Манчестър Юнайтед и е предложил нова структура в клуба

Подобни призиви за бойкот на Мондиала се появиха заради нарушаването на човешките права на строителните работници на футболните съоръжения в страната. „Ако футболист каже: „Бойкотирам световното първенство“, тогава аз ще отговоря: „Браво“. Но не можете да искате това от 20-годишен играч, чиято кариера продължава 10 години и който е заобиколен от хора от света на футбола 24 часа в денонощието. 

Ръководствата на футболните федерации, политиците имат силата да кажат: "Не, няма да отидем на Световното първенство". Но не се разочаровайте, когато играчите не искат да бойкотират турнира, защото това преди всичко могат да направят политици, президенти, федерации и министри. Те имат истинска власт да бойкотират Световното първенство. Твърде лесно е да обвиняваме футболистите“, заяви Ерик Кантона пред „Athletic“. Мондиал 2022 в Катар ще се проведе от 20 ноември до 18 декември.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти