Бивша звезда на женския футбол беше осъдена за шофиране в неадекватно състояние

Бившата звезда на американския женски национален отбор по футбол Хоуп Соло се призна за виновна за шофиране в неадекватно състояние, почти четири месеца след като бе намерена припаднала зад волана на превозно средство в Северна Каролина с двегодишните ѝ близнаци вътре, съобщи АП.

Соло също беше обвинена в неподходящо гледане на двете деца и съпротива на държавен служител във връзка с инцидента от 31 март. Нейният адвокат Крис Клифтън каза, че тези две обвинения са били доброволно отхвърлени. В съобщение от окръжната прокуратура на окръг Форсайт се казва, че съдия е присъдил на 40-годишната бивша футболистка условна присъда от 24 месеца и активна присъда от 30 дни, която Соло излежа в стационарно заведение за рехабилитация. Съдията също така ѝ нареди да плати 2500 долара глоба и такса от 600 долара за разходите за лабораторните тестове. Тя също трябва да завърши цялото препоръчано лечение на зависимостта си към алкохола.

„Това е най-лошата грешка в живота ми. Подцених каква разрушителна част от живота ми се превърна алкохолът. Положителната страна на такава голяма грешка е, че трудните уроци се научават бързо. Научаването на тези уроци е много болезнено“, каза 40-годишната Соло. В полицейски доклад се казва, че тя е арестувана на паркинг в търговски център в Уинстън-Сейлъм. Според заповедта за арест случаен минувач забелязал Соло неподвижна зад волана повече от час с работещ двигател на автомобила и двете деца на задната седалка. Отзовалият се на сигнала полицай усетил миризма на алкохол и в заповедта се казва, че някогашната футболистка е отказала полеви тест за трезвост.

Бившата вратарка била отведена в магистратурата, където отказала да си направи тест за алкохол, така че полицията получила заповед за обиск за кръвна проба. Соло е имала концентрация на алкохол в кръвта от 0,24%, три пъти над разрешената граница. Тя беше отстранена от националния отбор на САЩ след Олимпиадата през 2016 г. в Бразилия, след като нарече шведския отбор „страхливци“ за защитната стратегия в мача срещу тях.

Още от Футбол свят

Виж всички