Пирин дава втори шанс на млади български играчи

На 4-ти и 5-ти юни, ФК Пирин организира демонстративни мачове с участието на млади български футболисти между 18 и 22 годишна възраст, които играят организиран футбол, но нямат професионални договори. Двубоите ще се проведат на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград и имат за цел да дадат втори шанс на млади родни момчета, които поради една или друга причина не са успели да намерят реализация в професионалния футбол до момента.

 „Нашата бъдеща стратегия е свързана с това да даваме път на млади български играчи, каквито без съмнение имаме в нашата школа и в първия отбор. Това е в ДНК-то на Пирин. Но в същото време никога не можеш да бъдеш сигурен, дали не си пропуснал някой талантлив футболист, който има желанието, качествата и характера да носи зелената фланелка на нашия отбор. Всеки заслужава втори шанс, още повече, когато става въпрос за млади хора, за млади футболисти. В МЛС и другите спортове в САЩ от години се правят подобни драфтове и резултатите са успешни. Подобни демонстративни мачове се провеждат постоянно и в Европа. За да намериш една находка, трябва да търсиш внимателно. Никога не знаеш откъде може да излезе нещо интересно“, заяви президентът на ФК Пирин Станислав Манолев по повод инициативата.

 Желаещите да вземат участие в демонстративните мачове трябва да изпратят на емайл адрес trials@pirinfc.com кратко СV със следната информация: навършени години, място на раждане, настоящ клуб, предишен клуб или клубове, ръст, тегло, предпочитан пост, по-силен крак, телефон за връзка. Одобрените участници ще бъдат получат повече информация за участието си в демонстративния мач по имейл или чрез обаждане по телефон. Демонстративните мачове не са предназначени за състезатели от школата на ФК Пирин. 

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти