Марко Верати: Завинаги ще остана в Париж

Италианският нациионал Марко Верати е пленен от магията на Париж и е категоричен, че иска да живее само там. Вече десети сезон той играе за местния Пари Сен Жермен и като че ли намеква, че не би сменил и клуба. 

“Париж ми е дал всичко - заяви халфът в интервю за France Bleu. - От футболна гледна точка досега съм имал шанса да играя редом до и срещу велики шампиони, във велики мачове, което е нещото, което най-много съм искал. Влюбих се в ПСЖ и по тази причина винаги се опитвам да давам максимума, за да мога да се отблагодаря за доверието, с което хората тук ме удостоиха. Бях едно малко момче от малък град в италианската провинция, а тук вече имам всичко. Децата ми се родиха в Париж. Изживях най-хубавите си години тук. Превърнах се в мъж и срещнах любовта. Животът след футбола? Все още ми остава доста време на терена. Знам само, че със сигурност ще остана да живея в Париж”.

Скоро Верати ще навърши 29 години. Преди време той беше близо до трансфер в Барселона, но френският клуб не го пусна. С екипа на ПСЖ полузащитникът вече има общо 19 шампионски титли, купи на Франция и купи на Лигата на Франция. 

През изминалото лято той се ожени за втори път. От първата си съпруга той има двама синове.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти